AUGALINIŲ DESERTŲ MOKYMAI
MOKYMŲ VADOVĖ
Jei gali negaminti – negamink! Ne, šis posakis man netinka . Savaitę nesukūrusi kažko naujo jaučiuosi prastai. Todėl imu ir darau, darau iš širdies. Kažkuriame etape supratau, kad visko internete ir knygose neišmoksi, todėl sėmiausi žinių bent pas tuziną savo srities profesionalų. O tada prasidėjo tikrieji konditeriniai bandymai! Kas su kuo geriausiai dera, kokia temperatūra turi būti ruošiamas kremas, kaip pagaminti veganišką „macarons“? Aibė klausimų į kuriuos atsakymus radau mokymų ir bandymu keliu ir šis kelias mane atvedė iki konditerinių gaminių be rafinuotojo cukraus, be glitimo, be kiaušinių, iki desertų tinkančių vegetarams ir veganams. Arba kaip sako mano vyras – desertų be nuodėmės . Skanaus!
Su meile,
Erika Lapaitė-Bružienė
Founder of BRULA desertai
GARDŽIOS ISTORIJOS
AUGALINIŲ DESERTŲ PROGRAMOS
AUGALINIAI MACARONS
TO DAR NEBUVO – AUGALINIAI/VEGANIŠKI MACARONS MOKYMAI!
Ar naudosime avinžirnius? – NE!
Pakalbėsime apie augalinių macarons gaminimo subtilybes. Ar įmanoma pakeisti baltąjį cukrų, visi už ir prieš.
Augalinių baltymų rūšys ir kurie iš jų tinkami macarons gamybai.
Kokius migdolų miltus naudoti ir į ką svarbu atkreipti dėmesį gaminant macaronade (macarons tešlą).
Pagaminsime net 5 skonių įdarus macarons:
- Macarons su aviečių ganašu
- Macarons su mango-pasiflorų
- Macarons su juodujų serbentu ganašu
- Macarons su lazdynų riešutų ganašu
- Macarons romo ir vanilės cremeux
AUGALINĖS TARTALETĖS
- Тartaletė “Pistacija” – trapi smėlinė tešla be glitimo, aviečių ir braškių compote, pistacijų cremeux.
- Tartaletė “Tropikai” – trapi smėlinė tešla be glitimo, franžipanas, mango ir pasiflorų cremeux, ananasų compote ir kokosinė kepuraitė.
- Tartaletė “Kriaušė” – trapi smėlinė tešla be glitimo, užkeptas franžipanas su kriaušėmis.
- Tartaletė “Limoncello” – trapi smėlinė tešla be glitimo, gaivus citrininis biskvitas, citrininis kremas, deginta morenga.
- Tartaletė “Tonka” – trapi smėlinė tešla be glitimo, kartaus šokolado ganašas su tonka pupele.
KALĖDOS 2020
KLASIKOS ATSPINDŽIAI
Taip senai norėjosi pakviesti jus ir drauge pagaminti klasikinius desertus. Kol už lango nuostabi žiema kviečiu jus jungtis kartu ir pavasarį pasitikti su Klasikos atspindžiais.
Mokymų programa:
– Cheescake
Sable tešla
Augalinis kreminio sūrio įdaras
– Tiramisu
Vanilinis biskvitas be glitimo
Augalinis vanilinis kremas
– Mandarininis
Biskvitas be glitimo
Juodo šokolado ganašas
Mandarinų cremeux
– Klasikinė Kavos Opera
Biskvitas Džokonda be glitimo
Kavos sirupas
Juodojo šokolado kremas
Sviestinis kavos kremas
Juodojo šokolado glazūra
– Paukščių Pienas
Šokoladinis biskvitas be glitimo
Vanilinis sufle
Gourmet glazūra
– Sacher
Biskvitas be glitimo
Aviečių coulis
Veidrodinė glazūra
Šokoladinės dekoracijos
– Creme Brule
Vanilinis biskvitas be glitimo
Creme brule kremas
Laukiu Jūsų visų, pasivaikščiokime po klasikinių desertų pasaulį.
Erika Lapaitė-Bružienė.
PRANCŪZIJOS RITMU
Ar žinote kokiais prancūziškais desertais galima mėgautis saldumynų mėgėjams, atsisakiusiems rafinuoto cukraus bei produktų, kuriuose yra glitimo ir/arba laktozės?
Dėmesinga, atidi smulkmenoms ir kūrybiška asmenybė – tokia yra konditerė Erika Lapaitė – Bružienė. Sukūrusi ir ištobulinusi daugiau nei 50 desertų, kurie gaminami tik iš augalinės kilmės produktų, šį kartą pristato online mokymus Prancūzijos ritmu.
Prancūzijos ritmu – tai išskirtiniai online mokymai, kurių metu gaminsime lengvus ir gaivius prancūziško tipo desertus. Artėjant vasaros sezonui, tai puiki galimybė nustebinti save ir kitus desertais, kurių gamybai naudojami augalinės kilmės produktai ir gardžiausios uogos bei vaisiai.
Ir tai – net 200 minučių išsamaus turinio!
Online mokymų metu gilinsime žinias gamindami:
Tartaletė „Avietinis bučinys“
Sable;
Pistacijų kremas;
Aviečių musas;
Aviečių glazūra.
Tartaletė „Koketė“
Sable;
Juodo šokolado cremeux;
Kriaušių rutuliukai.
Pyragaičiai „Tango dviese“
Biskvitas dakuaz;
Pasiflorų želė;
Aviečių coulis;
Kokosų musas.
Pyragaičiai „Vasaros svaja“
Biskvitas;
Juodųjų serbentų confi;
Mandarinų musas;
Vaisinė glazūra.
Tortas „Vasaros rytas“
Biskvitas;
Braškių compote;
Braškių ir bergamočių želė;
Vanilinis musas;
Neutrali glazūra.
Vyšnių Clafouti
Canneles
Šie septyni desertai skirti saldumynų mėgėjams, netoleruojantiems rafinuoto cukraus, glitimo ar laktozės yra tarytum la danse pagal Patricia Kaas melodijas… Visi desertai tinka ir veganams!