AUGALINIŲ DESERTŲ MOKYMAI

Previous
Next

MOKYMŲ VADOVĖ

Jei gali negaminti – negamink! Ne, šis posakis man netinka . Savaitę nesukūrusi kažko naujo jaučiuosi prastai. Todėl imu ir darau, darau iš širdies. Kažkuriame etape supratau, kad visko internete ir knygose neišmoksi, todėl sėmiausi žinių bent pas tuziną savo srities profesionalų. O tada prasidėjo tikrieji konditeriniai bandymai! Kas su kuo geriausiai dera, kokia temperatūra turi būti ruošiamas kremas, kaip pagaminti veganišką „macarons“? Aibė klausimų į kuriuos atsakymus radau mokymų ir bandymu keliu ir šis kelias mane atvedė iki konditerinių gaminių be rafinuotojo cukraus, be glitimo, be kiaušinių, iki desertų tinkančių vegetarams ir veganams. Arba kaip sako mano vyras – desertų be nuodėmės . Skanaus!

Su meile,

Erika Lapaitė-Bružienė

 

Founder of BRULA desertai 

GARDŽIOS ISTORIJOS

Previous
Next

AUGALINIŲ DESERTŲ PROGRAMOS

AUGALINIAI MACARONS

TO DAR NEBUVO – AUGALINIAI/VEGANIŠKI MACARONS MOKYMAI!

Ar naudosime avinžirnius? – NE!

Pakalbėsime apie augalinių macarons gaminimo subtilybes. Ar įmanoma pakeisti baltąjį cukrų, visi už ir prieš.

Augalinių baltymų rūšys ir kurie iš jų tinkami macarons gamybai.

Kokius migdolų miltus naudoti ir į ką svarbu atkreipti dėmesį gaminant macaronade (macarons tešlą).

Pagaminsime net 5 skonių įdarus macarons:

  • Macarons su aviečių ganašu
  • Macarons su mango-pasiflorų
  • Macarons su juodujų serbentu ganašu
  • Macarons su lazdynų riešutų ganašu
  • Macarons romo ir vanilės cremeux

AUGALINĖS TARTALETĖS

Previous
Next

 

  • Тartaletė “Pistacija”  – trapi smėlinė tešla be glitimo, aviečių ir braškių compote, pistacijų cremeux. 
  • Tartaletė “Tropikai” – trapi smėlinė tešla be glitimo, franžipanas, mango ir pasiflorų cremeux, ananasų compote ir kokosinė kepuraitė.
  •  Tartaletė “Kriaušė” – trapi smėlinė tešla be glitimo, užkeptas franžipanas su kriaušėmis.
  • Tartaletė “Limoncello” – trapi smėlinė tešla be glitimo, gaivus citrininis biskvitas, citrininis kremas, deginta morenga.
  • Tartaletė “Tonka” – trapi smėlinė tešla be glitimo, kartaus šokolado ganašas su tonka pupele.

KALĖDOS 2020

Previous
Next
Kalėdinėje online programoje jūsų lauks, net 9 nauji ir skirtingų skonių desertai:
 
Kalėdinis desertas „Buche“
Šokoladinis biskvitas be glitimo
Kremas su kaštainiais
Šokoladinio kremo padengimas
 
Egzotinių skonių prancūziškas tortas „Mamba“
Traškus sluoksnis be glitimo
Mangų ir pasiflorų musas
Mango compote
Neutrali glazūra
Kokosinis musas
 
Pasiflorų ir juodo šokolado prancūziškas tortas „Passion“
Traškus sluoksnis be glitimo
Pasiflorų želė
Šokoladinis kremas
Šokoladinis musas
Šokoladinė glazūra
 
Taip pat pasikviesime į svečius vasarą ir pagaminsime Fraisier tortą
Vanilinis biskvitas be glitimo
Vanilinis sirupas
Braškių compote
Kremas Diplomat
Aviečių glazūra
 
Šokoladinis keksas su apelsiniais cukatais ir Gourmet padengimas
 
Tradicinis brandintas Kalėdinis pyragas be glitimo, su džiovintais vaisiais ir romu
 
Financier be glitimo su pistacijomis ir avietėmis
 
Triufeliai su lazdynų linnolat ir Baileys
 
Sausainiai „Sniego gniūžtė“
 
Apelsininiai cukatai
 
Šokolado temperavimas, šokoladinės dekoracijos

KLASIKOS ATSPINDŽIAI

Previous
Next

Taip senai norėjosi pakviesti jus ir drauge pagaminti klasikinius desertus. Kol už lango nuostabi žiema kviečiu jus jungtis kartu ir pavasarį pasitikti su Klasikos atspindžiais.

Mokymų programa:

– Cheescake

 Sable tešla

Augalinis kreminio sūrio įdaras

– Tiramisu

Vanilinis biskvitas be glitimo

Augalinis vanilinis kremas

– Mandarininis

Biskvitas be glitimo

Juodo šokolado ganašas

Mandarinų cremeux

– Klasikinė Kavos Opera

Biskvitas Džokonda be glitimo

Kavos sirupas

Juodojo šokolado kremas

Sviestinis kavos kremas

Juodojo šokolado glazūra

– Paukščių Pienas

Šokoladinis biskvitas be glitimo

Vanilinis sufle

Gourmet glazūra

– Sacher

Biskvitas be glitimo

Aviečių coulis

Veidrodinė glazūra

Šokoladinės dekoracijos

– Creme Brule

Vanilinis biskvitas be glitimo

Creme brule kremas

Laukiu Jūsų visų, pasivaikščiokime po klasikinių desertų pasaulį.

Erika Lapaitė-Bružienė.

PRANCŪZIJOS RITMU

Previous
Next

Ar žinote kokiais prancūziškais desertais galima mėgautis saldumynų mėgėjams, atsisakiusiems rafinuoto cukraus bei produktų, kuriuose yra glitimo ir/arba laktozės?
Dėmesinga, atidi smulkmenoms ir kūrybiška asmenybė – tokia yra konditerė Erika Lapaitė – Bružienė. Sukūrusi ir ištobulinusi daugiau nei 50 desertų, kurie gaminami tik iš augalinės kilmės produktų, šį kartą pristato online mokymus Prancūzijos ritmu.
Prancūzijos ritmu – tai išskirtiniai online mokymai, kurių metu gaminsime lengvus ir gaivius prancūziško tipo desertus. Artėjant vasaros sezonui, tai puiki galimybė nustebinti save ir kitus desertais, kurių gamybai naudojami augalinės kilmės produktai ir gardžiausios uogos bei vaisiai.


Ir tai – net 200 minučių išsamaus turinio!
Online mokymų metu gilinsime žinias gamindami:

Tartaletė „Avietinis bučinys“

Sable;
Pistacijų kremas;
Aviečių musas;
Aviečių glazūra.

Tartaletė „Koketė“

Sable;
Juodo šokolado cremeux;
Kriaušių rutuliukai.

Pyragaičiai „Tango dviese“

Biskvitas dakuaz;
Pasiflorų želė;
Aviečių coulis;
Kokosų musas.

Pyragaičiai „Vasaros svaja“

Biskvitas;
Juodųjų serbentų confi;
Mandarinų musas;
Vaisinė glazūra.

Tortas „Vasaros rytas“

Biskvitas;
Braškių compote;
Braškių ir bergamočių želė;
Vanilinis musas;
Neutrali glazūra.

Vyšnių Clafouti

Canneles

Šie septyni desertai skirti saldumynų mėgėjams, netoleruojantiems rafinuoto cukraus, glitimo ar laktozės yra tarytum la danse pagal Patricia Kaas melodijas… Visi desertai tinka ir veganams!

Sužinoti daugiau apie mokymus:

Scroll to Top